Звіт: Саутгемптон 0 Челсі 3

Саутгемптон - Челсі

Восьмий гол Едена Азара в сезоні, перший гол Росса Барклі у футболці "Челсі" та другий удар Альваро Морати за чотири дні забезпечили "Саутгемптону" впевнену перемогу на "Сент-Мері" сьогодні вдень.

Сині домінували на південному узбережжі, але все могло б бути інакше, якби Денні Інгс реалізував чудову нагоду, коли гра була безгольовою.

Найкращий бомбардир ліги Азар змусив "Святих" заплатити за півгодини після чудової роботи Барклі, і саме нещодавно викликаний до збірної Англії футболіст подвоїв нашу перевагу незадовго до години, відкривши свій рахунок у складі "Челсі".

Приголомшливий сейв кінчиком пальця Кепи Аррісабалаги наприкінці матчу зберіг "чистий аркуш", який став для нас четвертим у чемпіонаті, перш ніж заміна Мората влучно пробив у ворота з передачі Азара. Це завершило дуже успішний день напередодні міжнародної перерви.

Мауріціо Саррі зробив єдину зміну у складі, який грав проти "Ліверпуля" на минулих вихідних, випустивши Барклі замість Матео Ковачича у півзахисті. Олів'є Жиру провів свій 200-й матч у Прем'єр-лізі, а Тоні Рудігер вийшов на поле в 50-й раз у синій формі "Челсі".

Майя Йошида, Ян Беднарек та Маноло Габбьядіні були свіжими обличчями у стартовому складі "Саутгемптона" порівняно з їхніми попередніми матчами у складі "Вовків". Вони вишикувалися з фланговими захисниками.

Під блакитним небом і з нашою новою третьою нашивкою команда Саррі впевнено розпочала гру на південному узбережжі, володіючи майже всім м'ячем у перші чверть години, як це вже стало звичним.

Три удари по воротах за цей час були завдані з однієї і тієї ж передачі на восьмій хвилині. Два удари Азара з близької відстані були заблоковані у швидкій послідовності, а потім Вілліан, який спочатку вкрав м'яч і ініціював перерву, побачив, як його зусилля відбилися від іншого літаючого Святого і влучили у верхню частину перекладини.

Незважаючи на те, що ми володіли м'ячем, подавали кутові та мали більше часу на його володіння в останній третині, саме "Саутгемптон" по-справжньому загрожував нам у середині тайму. Нейтан Редмонд знайшов Денні Інгса, який біг лівим флангом, і його розумна передача була недалека від Маріо Леміна. Габбьядіні пробивав по воротах з-за меж штрафного майданчика, але Кепа встиг відбити м'яч.

Імпульс перейшов на бік Саутгемптона. На 26-й хвилині Редмонд випустив Райана Бертрана, який пролетів ліворуч, і його передача була ідеальною для Інгса, який просто повинен був забити з кількох метрів. Натомість він пробив вище воріт.

Знадобилося чотири хвилини, щоб він і Святі були покарані за цей промах. Уеслі Хьодт спочатку добре впорався з передачею Хазара, але П'єр-Еміль Хойбьерг був спійманий на ногах Барклі, який швидко повернув м'яч Хазару, тепер уже без позначки. Дванадцять ярдів від воріт і мертвий центр, результат міг бути тільки один. Бельгієць побіг прямо до Барклі, щоб визнати прекрасну передачу.

За мить до початку матчу Жиру проігнорував крик про пенальті, а коли Бертран смикнув за футболку Н'Голо Канте, арбітр також відмахнувся від нього, коли наближався перерва у матчі. Коли французький півзахисник таки зміг пробити, його удар був заблокований - доля, яка спіткала дев'ять з 12 наших ударів у першому таймі.

Оріоль Ромеу замінив Беднарека в перерві, коли наші господарі перейшли на 4-4-2.

Це не зупинило Бертрана, і наш переможець Ліги чемпіонів вважатиме, що він повинен був зробити щось більше, ніж просто пробити по воротах, коли його ніхто не помітив після подачі з глибини поля. Потім Інгс вистрілив прямо в Кепу. Не було жодних сумнівів, що "Святі" залишаються загрозою.

Вілліан змарнував шанс віддати передачу на Хазара, коли Йошида не впорався з передачею, тож з другим голом довелося б почекати - але недовго.

Азара збили, коли він пролітав повз Інгса, і Вілліан подав штрафний на Жиру, який прорвався ззаду. Він пробив ножицями по воротах, а Барклі був у потрібному місці, щоб замкнути подачу з близької відстані. 8-й номер відсвяткував свій перший гол за "Челсі" перед не менш радісною виїзною підтримкою, яка, безумовно, насолоджувалася поїздками на цей стадіон останнім часом.

Недисциплінованість "Саутгемптона" та наша перевага у володінні м'ячем були підтверджені отриманням чотирьох жовтих карток за 12 хвилин, зокрема, Хазардом, який зазнав грубого поводження.

Після того, як Рудігер відважно заблокував удар Хойбьерга, Мората замінив Жиру за чверть до кінця матчу. Незабаром після цього Педро вийшов замість Вілліана, який вперше вийшов у лізі після Кардіффа.

Барклі вийшов під бурхливі овації на 81-й хвилині, невдовзі після того, як обидві команди могли забити. Дальній удар Редмонда був сенсаційно перекинутий Кепою на штангу, а потім Алекс Маккарті не дав пробити Мораті, якого відпасував Азар.

Повернувшись з іншого боку, Кепа відскочив вліво, щоб перекинути бігуді Інгса. До цього моменту наш кіпер був практично без проблем, але потім двічі показав себе з кращого боку.

Було достатньо часу для ще одного голу "Челсі", і він був дуже красивим. Послідовних передач було вдосталь, перш ніж Азар увірвався в простір і відпасував назад Мораті. Іспанець холоднокровно переграв Маккарті на третій хвилині компенсованого часу.

Цей результат виводить нас на перше місце в таблиці перед зустріччю "Ліверпуля" та "Манчестер Сіті".

Челсі (4-3-3): Кепа; Аспілікуета (к), Давід Луїс, Рудігер, Алонсо; Канте, Жоржиньо, Барклі (Ковачич, 81); Вілліан (Педро, 75), Жиру (Мората, 68), Азар.

Не задіяні: Кабальєро, Кейхілл, Дзаппакоста, Фабрегас, Ковачич.

Голи: Азар 30, Барклі 57, Мората 90+3

Саутгемптон (5-3-2): Маккарті; Соарес, Беднарек (Ромеу к/к), Йошида, Хедт, Бертран (к); Леміна, Хойбьерг, Редмонд; Габбьядіні (Лонг, 78), Інгс.

Незадіяні: Ганн, Вестергаард, Таргетт, Девіс, Остін.

Попередження: Бертран 45+2, Леміна 54, Седрік 59, Ромеу 61, Хойбьерг 66, Інгс 90.

Рефері Крейг Поусон.

27 077 глядачів.

Дивиться також:

Хоффенхайм - Сіті: основні моменти матчу (звіт про матч) - Футбол

Хоффенхайм - Сіті

Хоффенхайм 1:2 Сіті: Основні моменти матчу Хоффенхайм 1 Ман Сіті 2: звіт про матч Що сталося? Ну і початок. Гра ледь розпочалася, як "Хоффенхайм" створив гольовий момент: Бельфоділ знайшов простір між Аймеріком Лапортом та Ніколя Отаменді і пробив повз Едерсона всього за 44 секунди до завершення матчу. Відповідь "Сіті" була чудовою. Спочатку Рахім Стерлінг розпочав зачаровуючий дриблінг, який провів його повз останнього захисника, але вінгер збірної Англії втратив опору, коли збирався увійти в штрафну - яким би голом це могло б бути. Оскільки "Хоффенхайм" надав "синім" гектари простору, здавалося, що це лише питання часу, коли "Сіті" зрівняє рахунок, і єдиною несподіванкою було те, що на це пішло сім хвилин. Давід Сілва, маючи таку свободу, про яку він міг тільки мріяти, віддав передачу на Лероя Сане зліва, і хоча його пас не одразу знайшов Агуеро, аргентинець, обігравши двох захисників, зрівняв рахунок. Невдовзі після цього…

ДОКЛАДНІШЕ

Гектор Бельєрін: Ми повинні зняти кайдани і почати говорити - Футбол

Гектор Бельєрін (цитата)

Гектор Бельєрін: «Ми повинні зняти кайдани і почати говорити» Коли Гектор Бельєрін побачив, як Денні Роуз нещодавно розповів про свою боротьбу з депресією, він міг тільки аплодувати чесності та відвазі англійського легіонера. Наш правий захисник вважає, що футболістам потрібно більше говорити про те, що їх хвилює, і саме про це він розповів Arsenal Media: про те, чому більше футболістів не висловлюються... Є багато різних проблем. Я відчуваю, що футбольна індустрія - це індустрія, де ми повинні бути дуже тихими і грати. Я думаю, що код навколо цього полягає в тому, що футболісти не можуть робити нічого іншого, окрім як бити по м'ячу. Це свого роду стереотип, тому, коли футболіст виходить за рамки, його завжди сприймають як людину, яка недостатньо зосереджена на футболі, тому що він робить те, він робить це, він…

ДОКЛАДНІШЕ

Сімон Міньйоле: Ми вивчемо уроки з поразок і поїдемо знову в суботу

Міньйоле: Ми навчимося на поразці

Міньйоле: Ми навчимося з поразок і поїдемо знову в суботу Саймон Міньйоле вірить, що «Ліверпуль» може навчитися з поразки «Челсі» в Кубку Карабао та врахувати певні елементи у своїй підготовці перед новою зустріччю команд у Прем’єр-лізі на Стемфорд Брідж цими вихідними. «Червоні» вибули з турніру на стадії третього раунду в середу ввечері після поразки від «синіх» на «Енфілді» з рахунком 2:1, коли пізні удари Емерсона та Едена Азара скасували гол Деніела Старріджа. У суботу ввечері сторони ще раз зіткнуться, коли підопічні Юргена Клоппа намагатимуться відігратися, збільшивши свою перевагу над «Челсі» до п’яти очок у новоствореній…

ДОКЛАДНІШЕ

Популярні дописи з цього блогу

Без нападника Гаррі Кейна Тоттенгем не зможе грати так, як зазвичай

Саутгемптон - Челсі - Сині здобувають велику виїзну перемогу

Барселона - Атлетіко Мадрид: Гол Анхеля Корреа виводить Атлеті у фінал