УЄФА (UEFA)

УЄФА (UEFA)

УЄФА - Союз європейських футбольних асоціацій - є керівним органом європейського футболу. Це асоціація об'єднань, представницька демократія, і є парасольковою організацією для 55 національних футбольних асоціацій по всій Європі. Її завданнями, зокрема, є вирішення всіх питань, що стосуються європейського футболу, просувати футбол в дусі єдності, солідарності, миру, порозуміння та чесної гри, без будь-якої дискримінації з боку політики, раси, релігії, статі або будь-якої іншої причини, щоб захистити цінності європейського футболу, сприяти та захищати етичні стандарти та належне врядування в європейському футболі, підтримувати відносини з усіма зацікавленими сторонами, що беруть участь у європейському футболі, а також підтримувати та захищати свої асоціації-члени для загального благополуччя європейської гри.

УЄФА внесено до реєстру компаній відповідно до швейцарського цивільного кодексу, і є нейтральним, політично та релігійно. Її штаб-квартира розташована в Ньоні, Швейцарія. Це континентальна конфедерація світового футбольного органу FIFA, що базується в Цюріху, Швейцарія.

Органами, через які діє УЄФА, є Конгрес УЄФА, Виконавчий комітет УЄФА, Президент УЄФА та органи управління правосуддя.

Конгрес УЄФА

Конгрес УЄФА є вищим контролюючим органом УЄФА. Кожного року проводиться черговий Конгрес УЄФА, і в ньому беруть участь представники 55 національних асоціацій-членів УЄФА.

Надзвичайний Конгрес УЄФА може бути скликаний Виконавчим комітетом УЄФА або за письмовою вимогою однієї п'ятої або більшої частини асоціацій-членів УЄФА із зазначенням питань, які мають бути включені до порядку денного.

Виконком УЄФА

Виконавчий комітет УЄФА є вищим виконавчим органом УЄФА. Він включає Президента УЄФА та ще 16 членів, серед яких, принаймні, одна жінка, обрана Конгресом УЄФА, а також два члени, обрані Європейською асоціацією клубів (ЕКА) та один член, обраний Європейськими лігами, затверджений Конгресом, всі з тими самими правами та обов'язками, що й інші члени Виконавчого комітету.

Виконавчий комітет УЄФА уповноважений приймати постанови та рішення з усіх питань, які не підпадають під правову чи законодавчу юрисдикцію Конгресу УЄФА чи іншого органу. Виконавчий комітет УЄФА керує УЄФА, за винятком випадків, коли він делегував таке керівництво, або, якщо таке керівництво не було делеговане Статутом УЄФА Президенту УЄФА або адміністрації УЄФА.

Група з надзвичайних ситуацій УЄФА

Група з надзвичайних ситуацій складається з п'яти членів належним чином обраного виконавчого комітету УЄФА - Президента УЄФА; першого віце-президента УЄФА; Казначея УЄФА та ще двома членами Виконкому УЄФА, призначеними Президентом УЄФА, в кожному окремому випадку. Між засіданнями Виконавчого комітету УЄФА група з надзвичайних ситуацій має повноваження приймати та виконувати остаточні рішення з нагальних питань, які підпадають під дію Виконкому УЄФА.

Президент УЄФА

Президент УЄФА представляє УЄФА та головує на Конгресі УЄФА, а також на засіданнях Виконкому УЄФА. У разі рівності голосів при будь-якому голосуванні, Президент УЄФА має вирішальний голос.

При виконанні цих обов'язків Президент УЄФА консультується з Виконавчим комітетом УЄФА. Президент УЄФА обирається на чотирирічний строк асоціаціями-членами УЄФА на Конгресі УЄФА.

Органи управління юстиції

Органи юстиції діють як дисциплінарні органи УЄФА, тобто як контрольно-етичний та дисциплінарний орган, а також апеляційний орган; інспектори з етики та дисциплінарних питань й двокамерний орган фінансового контролю клубу (CFCB).

Контрольно-етичний і дисциплінарний орган - це перша дисциплінарна інстанція. Апеляційний орган має право розглядати апеляції щодо рішень контрольно-етичного та дисциплінарного органу та приймати рішення щодо особливо невідкладних справ, безпосередньо переданих йому головою контрольно-етичного та дисциплінарного органу. Інспектори з етики та дисциплінарних питань представляють УЄФА в процесі розгляду в дисциплінарних органах. Вони можуть відкривати дисциплінарні розслідування, подавати апеляції щодо рішень Контрольно-етичного та дисциплінарного органу та підтримувати УЄФА у випадку, якщо сторона подає апеляцію на рішення Апеляційного органу перед Арбітражним судом у справах спорту (CAS). Виконавчий комітет УЄФА, Президент УЄФА, Генеральний секретар УЄФА або дисциплінарні органи можуть також доручати інспекторам з етики та дисциплінарних питань проведення розслідувань самостійно або у співпраці з іншими органами УЄФА або за його межами.

Суперечки між УЄФА та асоціаціями, лігами, клубами, гравцями та посадовими особами або спори європейського масштабу між асоціаціями, лігами, клубами, гравцями та посадовими особами також можуть розглядатися Арбітражним судом у справах спорту (CAS), який знаходиться в Лозанні, Швейцарія.

Логотип УЄФА

Рада професійної футбольної стратегії УЄФА (PFSC)

Рада професійної футбольної стратегії УЄФА (PFSC) складається з чотирьох віце-президентів УЄФА, які представляють інтереси членів-асоціацій УЄФА, а також представляють інтереси УЄФА як керівний орган європейського футболу; чотирьох представників, призначених УЄФА на дворічний строк, обирають як представників інтересів європейських професійних футбольних ліг (тобто європейських ліг); чотирьох представників, обраних на дворічний строк групою, визнаною УЄФА обирають як представників інтересів клубів, що беруть участь у змаганнях УЄФА (наприклад, Європейська асоціація клубів (ECA)); і чотирьох представників, призначених УЄФА на дворічний строк, обирають представляти інтереси професійних гравців у Європі (тобто FIFPro Division Europe).

Комітети та групи

Дев'ятнадцять комітетів і шість експертних груп беруть участь у формуванні політики УЄФА в широкій палітрі європейського футболу. Комітети обговорюють питання, починаючи від медичних питань та статусу / трансферів гравців до суддівства, фінансів та змагань УЄФА, а також подають рекомендації, пропозиції та рекомендації Виконавчому комітету УЄФА, який також може делегувати деякі свої обов'язки в комітет. Комітети та експертні групи УЄФА мають консультативну функцію, якщо Виконавчий комітет УЄФА не надає їм повноважень щодо прийняття рішень.

Почесний Президент і почесні члени

УЄФА може, за пропозицією Виконавчого комітету УЄФА, наділяти людину статусом почесного президента або почесного члена за особливо корисні заслуги перед європейським футболом.

Почесні президенти можуть брати участь у зборах виборчого комітету УЄФА та конгресі УЄФА в якості консультантів, але не мають права голосу. Почесні члени можуть бути присутніми на Конгресі в якості радників, але не мають права голосу.

Адміністрація УЄФА

Ділові та адміністративні питання УЄФА ведуть адміністрація УЄФА в штаб-квартирі організації, Будинку європейського футболу в Ньоні, Швейцарія. Генеральний секретар УЄФА відповідає за організацію, управління та керівництво адміністрацією, і призначається Виконавчим комітетом УЄФА. Генеральний секретар УЄФА працює в УЄФА.

Популярні дописи з цього блогу

Без нападника Гаррі Кейна Тоттенгем не зможе грати так, як зазвичай

Саутгемптон - Челсі - Сині здобувають велику виїзну перемогу

Саутгемптон: 0 - Челсі: 3 - Звіт (Англійська Прем'єр-ліга)